Hva kjennetegner en dyktig barnehagefotograf?

Vi har mange som ønsker å få jobb hos oss som fotograf, men hvordan er egentlig en dyktig barnehagefotograf?

Barnehagefotograf

Her er 7 ting vi mener kjennetegner en dyktig barnehagefotograf:

1. Det aller viktigste er selvsagt å trives med å jobbe med barn. Fotografens glede smitter over på barna, og det er viktig å kunne gå ned på barnas nivå og gi av seg selv uten å føle seg ukomfortabel. Det er viktig å finne på “vitser” som treffer barn i alle aldersgrupper. De minste trenger kanskje noe sanger fra velkjente barnetekster. Så fotografen må på en måte også være en slags komiker og underholder. Syng med den stemmen du har!

2. Å være en god menneske kjenner er også viktig. Fotografen må kunne kjapt lese både voksne og barn for å få dem til å slappe av og få de gode bildene så raskt som mulig. Litt psykologi som for eksempel gå inn på småbarnsavdelingen for å hilse på de minste før fotograferingen starter, er små detaljer som gjør at alt går mye lettere.

3. Fotografen må være utholden. I en stor barnehage skal en gjerne fotografere opp til 5 timer i høyt tempo uten pause. Man springer frem og tilbake for å lokke fram smilene fra barna og det blir en del knebøy!  Det er mye tungt utstyr som skal bæres inn og ut av bil og barnehage. Så en kan nok også si at fotografen må være i god form.

4. Renslighet er viktig. Når en går i så mange barnehager og tørker snue av hundrevis av forskjellige barn i løpet av en uke. Er det viktig at fotografen er nøye med håndhyigene slik at fotografen ikke bære med seg smitte til barnehagene han drar i.

5. Kunne holde ro og ikke få panikk. Et typisk eksempel på dette er; Fotografen har stilt opp en småbarnsgruppe og plutselig virker ikke utstyret. Blitsen går ikke av! Hva gjør man? Tolv småbarn begynner å gråte å bli utolmodige. Da må fotografen handle raskt. Få de ansatte til å synge noen sanger barna kjenner fra samlingstund, mens fotografen går systematisk frem for å lokalisere problemet og finne en foreløbig løsning slik at man er raskt på banen igjen.

6. Strukturert og god på kommunikasjon. At fotografen er flink å legge en plan sammen med de ansatte i starten – og underveis i løpet av dagen, er alfa og omega for hvor god flyt fotograferingen får.

7. Positive holdninger. En positiv fotograf med godt humør smitter over på alle i barnehagen barn, foreldre og ansatte. Det gjør at dagen går lettere og alle sitter med en bedre opplevelse.