BIT-RÅTE | Går vårt århundre tapt i historien?

Dagens næringsliv skrev en artikkel som vekket vår interesse.  Dette er et tema vi har lenge brent for og som nå ser ut til at flere og flere blir oppmerksomme på.

http://www.dn.no/grunder/2016/10/03/1836/Datasikkerhet/bit-rate-truer-verdenshistorien

bryllup

Ting som kom frem blant annet:

  • Harddisker har en forventet levetid på ett til seks år, sier Nietzold.
  • Blackblaze, som lever backuptjenester, gjennomførte for noen år siden en test på 25.000 harddisker. 22 prosent av harddiskene gikk i stykker i løpet av bare fire år.
  • Blant cd-er, magnetbånd, minnepinner og disketter kan du i beste fall finne produkter med en levetid på opp mot 30 år – om du er heldig. Vi har også sett at cd er som ikke er mer en 7-8 år er begynt å bli korrupte. Vi har derfor sagt at vi kun ønsker å være ansvarlige for lagring av filer i max 2 år. Dette fordi vi syns at det blir et for stort ansvar og vi kan ikke printe opp alle filen til lagring hos oss.
  • I februar ifjor gikk en av internetts pionerer og Googles internett-evangelist, Vint Cerf (73), på talerstolen med en dyster advarsel: «Bit-råte» kan gjøre at vårt århundre går tapt i historien.

Vil anbefale alle å lese artikkelen og sist men ikke minst: PRINTE en kopi av alle bildene dine og legger i en syrefri eske som du lagrer mørkt i skapet hjemme (i romtemperatur, ikke et fuktig loft eller kjeller).